Beszámoló a 15 napos szálkai nyár őszi találkozójáról

November 16-án meglepő módon délután tartottuk a 15 napos nyaralás őszi találkozóját Bolderék összes termeiben. Mi, szobafőnökök alig fejeztük be a gyors tereprendezést – a hálószobából kabátraktár, a dolgozóból cipőtár, a nappaliból táncterem lett –, már csöngettek is az első gyerkőcök. A9 keresetlen fogadtatásban részesítette az érkezőket, és sorszámot nyomott a kezükbe. Palkó és Dávid vidám idegenvezetést tartott a lakásban, az almákat Bajor gyűjtötte dizájnos tálban.

Gyorsan megtelt a nappali. Először a nyár legjobban sikerült és már előválogatott, diktált vagy saját kézzel írt naplóit olvastuk fel, összesen hatot. Az anonimitás megőrzése érdekében a naplók közösen kitalált jeligét kaptak. Rövid gondolkodás után ki-ki a sorszámával szavazhatott az általa legjobbnak tartott írásműre. A szavazatok megszámlálásakor derült ki, hogy két napló azonos számú voksot kapott, így újra szavaztunk, ezúttal csak a két döntős opuszra.

A végeredmény: A 3. szálkai nyár Legjobb Diktált Napló Díjat, a rózsaszín pennát EMMA, a Legjobb Napló Díjat, a világoskék pennát pedig Misztik nyerte el. Az izgalom csak fokozódott, amikor kiosztottuk a nyári versenyeken szerzett érmeket: keresési, pingpong, külső-belső, szóbanforgó, frizbidobás, egyebek. Többen komoly gyűjteményt halmoztak fel. Idén először egy rendkívül rangos díjat is odaítéltünk: az Összművészeti Díjat LULA vehette át, kulturális munkássága elismeréseként.

Ezek után az előre meghirdetett zokniszépségverseny következett. A felkészülést egybekötöttük az almák elrágcsálásával. Megválasztottuk a zsűrit: Morgó, Dávid, Palkó, Lula papírt, ceruzát kapott a jegyzeteléshez. A produkciókat az ajtókeret közé kifeszített pokróc mögött mutatták be a résztvevők. Részrehajlás ki volt zárva, a paraván csak térdtől lefelé engedte látni a lábakat és a fuszekliket. A legkülönfélébb stílusú egyéni, páros és csoportos mutatványt csodálhattunk, zenei aláfestéssel, ill. anélkül. Külön említést érdemel a szinkron (testvér) zokniúszás, csipesz mellőzésével; a láthatatlan fuszekli igéző mozgása; a lábtyű ruganyos bemutatója; a csábító zoknisztriptíz, a roki cserkész zoknikar száma.

A zsűri kis időre visszavonult tanácskozni, majd Morgó bársonyos hangján kihirdette az eredményt: a győztes Bolder műsorszáma lett.

A vattafújást az előtérben széthúzott asztalon nyomtuk. Újításként egyszerre két pályán folyt a küzdelem. Komoly tüdőkapacitást vonultatott fel Dávid, Ribizli, Lula, Gergő, Joda, Füles. Utóbbitól különleges teljesítménynek számít a dolog, ti. rájött, hogy a házigazda Rozé nem kutya, hanem macska, márpedig ő allergiás a macskaszőrre, ergo ezért tüsszög megállíthatatlanul. Khm-khm.

A vattafújás után a maradék szuflánkkal énekelni kezdtünk, bár Pali alig látta a gitárt a náthájától. Majd lassan szivárogni kezdtek a szülők és magukkal ragadták csemetéiket. Nem mellesleg átestünk egy prompt névadó ünnepségen is, így lett egy SZÉCSISZUSZI-nk – lehet találgatni, ki kapott új szálkai nevet!

Gyors takarítás, rendrakás után a Stáb öles léptekkel a Bábszínház felé vette az irányt, hogy kulturális élményben részesítse magát.

(Zsemle)